13.06.18 Výživa

Carnilove Fresh: O krok blíže přírodě

Řada krmiv s názvem Carnilove Fresh obsahuje unikátní druhy čerstvého masa, které je díky minimálnímu zpracování vysoce chutným zdrojem všech nezbytných živin. Složení krmiva tak nyní ještě více odpovídá stravě psů a koček před tím, než jejich jídelníček ovlivnil rozvoj zemědělství. V jeho složení nenajdete rýži ani brambory – rostlinnou složku tvoří pouze lesní ovoce, zelenina jako dýně, cizrna, divoké bobule a bylinky.

 

Granule Carnilove Fresh tvoří 80 % masa, ve zbylých 20 % obsahu najdete lesní plody, zeleninu a bylinky. Čerstvé maso nejenže zvyšuje chutnost krmiva, ale současně posiluje i imunitu a zlepšuje kůži a srst. Díky vysoké stravitelnosti podporuje rovněž vstřebávání důležitých živin a slouží i jako zdroj snadno stravitelného proteinu. Obměny se v novém krmivu dočkala také složka rostlinná, kde dýně nahradila žlutý hrách a cizrna tapioku. Novými složkami jsou také zázvor, který pozitivně ovlivňuje zažívání, šalvěj se svými hojivými a desinfekčními účinky a rakytník pro očistu organismu.

Kompletní krmivo Carnilove Fresh je dostupné ve třech nových recepturách pro psy a dvou pro kočky. Receptury kapr & pstruh a kuře & králík jsou pro obě skupiny mazlíčků společné, psi si navíc pochutnají na variantě pštros & jehně. Unikátní zdroje čerstvého masa jako kapr či pštros mají prokazatelně pozitivní vliv na zdraví – kapr zejména na srdce a krevní oběh, kůži a srst, klouby, mozek a imunitu a pštros na svalovinu, kůži a srst a celkovou tělesnou kondici.

Granule s kaprem? To tu ještě nebylo

Jednotlivé druhy masa pro nové receptury granulí Carnilove Fresh jsou vybírány s ohledem na jejich pozitivní působení na zdraví zvířat. Maso z kapra, které v nových granulích najdete také, je ceněno pro jeho pozitivní vliv na zdraví srdce a oběhového aparátu. Díky vysokému obsahu fosforu působí dobře na pevnost kostry a zdraví zubů. Kapr a pstruh navíc obsahují vysoké množství omega-3 mastných kyselin a mají tedy silné protizánětlivé účinky, přispívají ke zdraví kůže, srsti, kloubů, mozku, dásní a obecně zlepšují činnost imunity. Rybí maso je vysoce stravitelné, má dietetické účinky a pozitivně působí na zdraví trávicího traktu.

A co třeba pštros?

Pštrosí maso je svým složením velmi podobné ostatním „červeným“ masům. Má kladný vliv na vývoj svaloviny a podporuje optimální kondici těla. Velmi oceňováno je pro svůj vysoký obsah zinku, který přispívá ke zdraví kůže a kvalitě srsti. Pštros i jehně jsou hypoalergenní druhy masa, které omezují výskyt potravinových alergií. Maso z králíka zase obsahuje velmi malé množství tuku, a je proto dietní pochoutkou, která podporuje optimální tělesnou kondici a taktéž prospívá zdraví trávící soustavy.

Lahodné a zdravé mlsání inspirované divočinou

V nové řadě Carnilove Fresh naleznete kromě kompletního krmiva také přírodní poloměkké a křupavé pochoutky inspirované divočinou, bohaté na bílkoviny a další tělu prospěšné látky. Kromě čerstvého masa a netradičních druhů masa obsahují nové pochoutky lesní ovoce a divoké bylinky, které mají pozitivní vliv na zdraví zvířete. Zlepšují trávení, mají antibakteriální účinky, slouží jako prevence vysokého cholesterolu, regulují obsah glukózy v krvi, posilují imunitu a zdraví mozku, zamezují zánětům, zlepšují zdraví dásní a ochraňují močový aparát. Ve složení nových pamlsků se nevyskytují žádná umělá barviva, chemické přísady ani cukr. K dostání jsou v deseti příchutích pro psy (pět poloměkkých a pět křupavých) a čtyřech variantách pro kočky (dvě poloměkké a dvě křupavé)

Nová řada holistických granulí pro kočky Carnilove Fresh Dry: /carnilove-granule-pro-kocky

Řada pamlsků Carnilove Fresh pro kočky: /carnilove-pamlsky-pro-kocky

Foto: pixabay.com