20.02.19 Pomůcky

Chrániče kočičích drápků

Už jste slyšeli o chráničích na kočičí drápky? V USA jsou moderní, protože kočkám sluší. Vypadá to, jako by měly nalakované drápky. Hlavní důvod, proč je majitelé svým čtyřnohým mazlíčkům pořizují, je, že kočky s nimi nemohou nic poškrábat, ať už člověka nebo nábytek. Podle výrobců jsou neškodné, ale otázka je, co na ně „říkají“ samotné kočky.

O co jde? Jedná se o barevné kousky silikonu, které se kočce přilepí k drápku. Dají se sehnat v různých barvách a velikostech zhruba od 160 Kč za sadu. Jejich nasazení rozhodně není jednoduché a kočky většinou nechtějí spolupracovat. Další nevýhodou je fakt, že drápek s chráničem nejde zatáhnout, což může být pro kočku velmi nepohodlné.

Používat je: ano, či ne?

Pokud byste nad jejich pořízením uvažovali čistě z estetického hlediska, tak určitě ne. Kočce jistě nejsou příjemné, i když si na ně některá zvířata časem můžou zvyknout. Použití je odůvodnitelné spíše v případě, že představují poslední možnost, která kočku uchrání před ztrátou domova (kočka škrábe malé dítě apod.).

foto: pixabay.com